Online cursus: vakbekwaamheid overige zoogdieren

Bedrijven in het bezit van zoogdieren voor bijvoorbeeld verkoop of fokkerij zijn verplicht om een vakbekwaamheid voor overige zoogdieren te bezitten. Dit is makkelijk te behalen met de online cursus van CITAVERDE. In deze cursus doe je kennis op door middel van een e-learning. Hierbij komen de belangrijkste zaken rondom dierenwelzijn, verzorging en voeding van bijvoorbeeld konijnen en cavia's aan bod. Aan de hand van de laatste inzichten en praktische voorbeelden krijg je nieuwe informatie en wordt oude kennis opgefrist. De cursus wordt afgerond met een kennis- en vaardigheidsexamen. Met de online cursus behaal je in een mum van tijd de vakbekwaamheid voor overige zoogdieren.

Opzet online cursus

De cursus heeft als doel om het vakbekwaamheidsbewijs voor overige zoogdieren te behalen. Dierenhouders dienen over voldoende kennis te beschikken om de zoogdieren op de juiste manier te behandelen en te verzorgen. Daarom worden in deze cursus de volgende onderwerpen besproken.

 • Dierenwelzijn (inleiding)
 • Biologie van het dier
 • Verzorging
 • Huisvesting
 • Voeding
 • Voortplanting
 • Gezondheid
 • Wet en regelgeving
 • Soorten, rassen en hun kenmerken

We vinden het belangrijk dat de opgedane kennis ook goed in de praktijk wordt toegepast. Daarom nemen we een vaardigheidsexamen af. Wanneer je meer praktijkervaring wilt opdoen, is er de mogelijkheid tot het volgen van een vaardigheidstraining tegen een meerprijs. Het volgen van een stage is voor deze cursus geen vereiste.

Inhoud cursus

De online cursus is ontwikkeld om op een snelle manier de meest actuele kennis op te doen en hiermee het vakbekwaamheidsbewijs voor overige zoogdieren te behalen. De opbouw van de cursus is hier dan ook op aangepast. De cursus ziet er als volgt uit:

 • Zelfstudie met e-learning
 • Vaardigheidsexamen in 1 dagdeel van 3,5 uur
 • Kennisexamen in 1 uur
 • Voor de meerprijs van € 205,- kun je een extra dagdeel vaardigheidstraining volgen, dit kunt je aangeven bij je inschrijving.

Toegankelijk voor iedereen

De cursus is zodanig ontwikkeld dat deze voor iedereen toegankelijk is. Er is geen vooropleiding of voorkennis nodig om de cursus succesvol af te ronden. Benieuwd naar de cursus vakbekwaamheid voor overige zoogdieren? Meld je dan aan voor de online cursus. 

Voor veelgestelde vragen klik hier! ​
Voor meer informatie klik hier!

Ook relevant

Lees meer

Doel

Deze online cursus heeft als doel om het erkende bewijs van vakbekwaamheid te behalen voor de diergroep 'overige zoogdieren'.

Doelgroep

Als je (bedrijfsmatig) werkt met gezelschapsdieren, in dit geval overige zoogdieren, heb je te maken met de regels voor vakbekwaamheid. Deze regels zijn opgesteld om bedrijfsmatig op een verantwoorde manier gezelschapsdieren te houden.

In verband met de coronacrisis heeft het RVO de datum van 1 juli 2020 voor het verplichte vakbekwaamheidscertificaat opgeschort. Voorwaarde is dat je kunt aantonen dat je met de opleiding bezig bent. In dit geval geldt er een vrijstelling totdat de examens afgenomen kunnen worden.

Let op: voor elke diergroep geldt een apart vakbekwaamheidsbewijs.

De cursus wordt aangeboden op niveau 4, maar is voor iedereen toegankelijk, ongeacht gevolgde vooropleiding.

 

Afsluiting

De online cursus wordt afgesloten met een vaardigheidsexamen en kennisexamen.

Wil je meer weten over de eisen? Klik dan op bovenstaande link van het examen. 

Indien de examens succesvol worden afgesloten ontvang je een bewijs van vakbekwaamheid voor de diergroep 'overige zoogdieren'.

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@
Beschikbare startdata
Overige zoogdieren online + kennisexamen op 23 juni en vaardigheid nog nader te bepalen
Startdatum traject: 23-06-2020
Locatie van training: Horst Hoogveld
Direct aanmelden
Klik hier voor bijeenkomsten
23-06-2020 13:00-14:30 Kennisexamen
Overige zoogdieren online + kennisexamens op 30 juni en vaardigheid nog nader te bepalen
Startdatum traject: 30-06-2020
Locatie van training: Horst Hoogveld
Direct aanmelden
Klik hier voor bijeenkomsten
30-06-2020 10:30-12:00 Kennisexamen