Tijdens deze training maak je kennis met jezelf en ontwikkelingen die leiden tot strategische keuzes en de wijze waarop jij die kunt vertalen naar de dagdagelijkse praktijk. De training is tot stand gekomen in co-creatie tussen externe experts en docenten van CITAVERDE college en sluit naadloos aan bij bedrijven waarvan de ondernemer een leergang ‘Strategisch Ondernemen’ met medewerking van de Rabobank en Keyport, heeft gevolgd. 

Wanneer?
De training omvat 8 dagdelen van 4 uur contacttijd en 20 uur voorbereiding/opdrachten.
De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagen van:
Lesblok 1: 16.00 - 18.00 uur
Maaltijd: 18.00 - 18.30 uur (inclusief)
Lesblok 2: 18:30 - 20:30 uur

Waar?
Trainingen zullen op verschillende representatieve locaties plaatsvinden, op maximaal 30 minuten reistijd van de deelnemers.

Werkwijze
De training bestaat voor 30% uit theorie en 70% praktijk door, interactie en opdrachten voor, tijdens en na de training. Van deelnemers wordt een zeer ondernemende houding verwacht voor, tijdens en na de training. Opdrachten kunnen bestaan uit het bekijken van films, lezen van artikelen, besprekingen met medecursisten of collega’s, maken van opdrachten op papier of via internet en presentaties. Deelnemers zullen state of the art met elkaar en de organisatie communiceren en we haken in op de 21e-eeuwse vaardigheden. Trainers worden geselecteerd op onderwerp, passend bij de deelnemers en werkwijze van deze training

Lees meer

Doel

Na deze training heb je meer inzicht in strategische ontwikkelingen en kun je meedenken met de beslissers binnen jouw organisatie. Je begrijp waarom strategische keuzes gemaakt worden en wat de invloed van verandering is op de bedrijfsprocessen. Je kunt deze keuzes vertalen naar jaarplannen, actieplannen en de dagdagelijkse aansturing van jouw bedrijfsonderdeel. Je kent jezelf en je medewerkers en de toegevoegde waarde van strategische personeelsplanning.

Je kent de samenhang tussen:

 • beslissingen
 • delegeren
 • loslaten
 • doorgeven
 • taken bevoegdheden en verantwoordelijkheden
 • formele en informele bedrijfscultuur

Doelgroep

Voor wie?
(Assistent)bedrijfsleiders in de AgriFood keten.

Beeld van de medewerker/doelgroep
Als medewerker vertaal je het strategisch beleid naar jaarplannen en geef je leiding aan de uitvoering hiervan. Je bent een volwaardige sparringpartner door mee te denken met het directieteam over de invulling van diverse strategische keuzes. Je hebt minimaal een mbo 3-4 opleiding gevolgd met enige jaren werkervaring of gelijkwaardig door werkervaring. Je bent resultaatverantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van medewerkers als (assistent) bedrijfsleider in een AgriFood bedrijf of in de periferie hiervan.

Afsluiting

N.v.t.

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@


Investering en subsidiemogelijkheden

Deelname aan de training kost €1895,-. Er zijn subsidiemogelijkheden via Colland.

 • Akkerbouw en vollegrondsgroente 75% met een maximum van €1800,- per jaar.
  De subsidie is van toepassing op werknemers van bedrijven die werken volgens de CAO Open Teelten én afdragen aan het Fonds Colland Arbeidsmark.
 • Glastuinbouw is 60% met een maximum van €1250,- tot 1 augustus 2019
 • Boomteelt is vergelijkbaar met glastuinbouw

Partners van AgroLeeft kunnen bovendien deelnemen aan de pilottraining en ontvangen dan 20% korting. Er zijn nog 10 plekken voor de pilot beschikbaar.

Samenwerkingspartners: Provincie Limburg, Rabobanken Limburg, AgroLeeft, Keyport, Aelmansgroep, Colland