Amsterdamse leerlinge doet onverwachts examen in Nederweert

Voorafgaand aan het examen Nederlands op het CITAVERDE College in Nederweert gebeurde er iets onverwachts. Op maandag 14 mei 2018 rond 12.30 uur ontving de directeur van het CITAVERDE College in Nederweert een bijzonder telefoontje van het Over-Y College in Amsterdam.

Een MAVO-leerlinge van betreffende school was gestrand met het openbaar vervoer in regio Weert. Zij kon onmogelijk op tijd in Amsterdam aanwezig zijn, om het examen Nederlands om 13.30 uur te maken. Het Over-Y College maakte een belrondje in de hoop dat een school in de buurt van Weert bereid was om deze leerlinge het examen Nederlands af te nemen.


Extra tafeltje


De directeur van het CITAVERDE College Nederweert twijfelde geen moment en in no time werd er een extra tafeltje in de examenzaal geplaatst en werden de surveillanten geïnformeerd over de situatie. Het werd nog even spannend of zij op tijd in de examenzaal zou verschijnen. De directeur van het CITAVERDE College wachtte haar aan de poort van de school op en 10 minuten na aanvang van het examen, kon de leerlinge na legitimering alsnog het examen maken. De onderwijsinspectie is op de hoogte gebracht en het gemaakte examen is aangetekend naar het Over-Y college in Amsterdam verzonden. Eind goed al goed!

Mooi bedankje


Leuk en verrast was het team van Nederweert toen op dinsdagochtend 15 mei een enorme taart werd geleverd op school onder dankzegging van het team uit Amsterdam. Mooi dat onderwijs zo kan samenwerken en de leerling voorop stelt! 

Meer weten? Luister dan 15 mei om 17:20 naar het L1 radiokanaal!