MBO designers ontwerpen speeltoestellen

CITAVERDE College en IBA Parkstad werken samen

De BMV Hoensbroek Zuid ligt op de plek van de voormalige Albert Schweitzerschool in Nieuw Lotbroek. Hier komt de nieuwe Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) Hoensbroek-Zuid. In het nieuwe multifunctionele gebouw komt een basisschool, die ontstaat door het samengaan van de scholen Dr. A. Schweitzer, Nieuw Lotbroek en de Voeëgelsjtang. Verder zullen in dit gebouw een peuterspeelzaal, logopedie en verenigingen die in het huidige MFC Gebrook zitten een plek krijgen.

De leerlingen van CITAVERDE College krijgen binnen een praktisch examen de kans hun eigen creativiteit en kennis binnen de tentoon te stellen. Zij nou contact houden met hun klant. Ze doen onderzoek doen en maken een ontwerp. Om de klant volledig inzicht te geven over hun ontwerp heeft is ook een 3D-model ontwikkeld middels een schaalmodel. Het was de bedoeling dat de leerling speeltoestellen ontwikkelde die uit natuurlijk materiaal bestaan en daardoor goed passen in de parkachtige omgeving van het BMV Hoensbroek Zuid. De toestellen moeten veilig zijn voor de kinderen, weersbestendig en ‘hufterproof’. Het zou ook fijn zijn als de speeltoestellen een educatief karakter hadden.

De MBO leerlingen bloem, groen & styling hebben in het kader van hetzelfde examen verder ook nog workshops over het thema “IBA Parkstad” aan de VMBO leerlingen van het CITAVERDE College te Heerlen. Het Citaverde College vindt het belangrijk dat leerlingen veel kennis van hun regio opdoen. De leerling van nu dragen immers straks als werknemer een bijdrage aan de ontwikkeling onze regio.

 

Volg ons op social media