Dierverzorging

Niveau
niveau 1 | niveau 2 | niveau 3 | niveau 4
Type opleiding
BOL (BeroepsOpleidende Leerweg, 5 dagen school)
BBL (BeroepsBegeleidende Leerweg, 1 dag school en 4 dagen werken)
Locatie
Roermond | Horst | Heerlen

Of het nu puppies of jonge alligators zijn, stoere werkpaarden of jonge dolfijnen. Je bent niet bang om vies te worden en als je beslissingen neemt, staat het belang van de dieren voorop. Hebben ze iets onder de leden, dan zie je dat meteen. Hygiëne is belangrijk om ziektes te voorkomen. Dus als de stal, het hok of het aquarium een keertje extra schoongemaakt moeten worden, dan doe je dat gewoon. Je weet dat dieren ook buiten de gewone werktijden verzorgd moeten worden, dus je vindt het ook niet erg om 's avonds of in de weekends de handen uit de mouwen te steken. En zo zorg je dat de dieren het altijd goed hebben. Of je nu in een winkel, manege, dolfinarium of dierenartspraktijk werkt.

Iets voor jou?

Als dierverzorger ben je, samen met je collega’s, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het bedrijf waar je werkt. Wij leren je van alles over dieren. Denk aan de verzorging (van het juiste voedsel tot het lekker borstelen of het knippen van nagels), het gedrag van het dier waar je later mee kunt gaan werken en over het veilig en hygiënisch huisvesten ervan. Ook leer je hoe je de kosten voor voer en verzorging berekent en de regels waar je je aan moet houden. Met je diploma op zak kun je terecht in alle bedrijven waar dieren een hoofdrol spelen.


 

 

De uitvoering van de opleidingen op de verschillende locaties voor schooljaar 2015-2016 is onder voorbehoud. Dit is onder andere afhankelijk van voldoende inschrijvingen per opleiding en / of locatie.