MBO Opleidingen

Dier: Verzorging en Handel

Jij houdt van dieren, dat spreekt voor zich, maar je vindt het ook leuk om met mensen om te gaan. Van baasjes en eigenaar tot klant en recreant. Met deze opleiding achter de rug, kun je dieren verzorgen én je kennis delen met klanten en bezoekers. Want veel mensen houden van dieren, maar dat betekent niet dat ze er alles van weten. Jij wel!
Lees meer >

Dierenartsassistent (paraveterinair)

Een dierenartsassistent(e) is een beetje een duizendpoot. Je helpt dieren, maar je moet ook goed met mensen om kunnen gaan. Onze opleiding geeft je een stevige basis om dit veelzijdige beroep in de praktijk uit te kunnen oefenen. Help jij mee?
Lees meer >

Greenport: Handel, Logistiek en Teelt

De wereldbevolking groeit en al die mensen moeten eten. Hoe produceren we genoeg gezond en veilig voedsel op een duurzame manier? Hoe zorgen we ervoor dat mensen zich prettig voelen in hun eigen omgeving? De tuinbouwsector wordt steeds belangrijker. Draag jij ook je steentje bij?
Lees meer >

Loonwerk, Grond en Infra

Als loonwerker werk je mee aan de productie van voedsel, maar ook aan de vorming van het landschap. Want waar je ook kijkt, of je nu in de stad bent of op het platteland, onze omgeving is gevormd met hulp van machines. Er komt heel wat kijken om deze ´ijzeren reuzen´ te besturen en te onderhouden. Ben jij straks die vakman?
Lees meer >

Milieu

Het milieu en duurzaamheid vind jij erg belangrijk. Niet gek, want deze onderwerpen gaan iedereen aan. We willen de milieuschade beperken en daarom hoor je steeds vaker over thema’s zoals recycling, groene stroom en energielabels. Met deze opleiding draag jij eraan bij dat iedereen in een gezonde wereld kan leven. Doe je mee?
Lees meer >

Natuur, Water en Recreatie

Groen en natuur worden steeds belangrijker voor de mens en de economie. Niet alleen om te wonen en te werken, maar vooral ook om te recreëren. Om dit mogelijk te maken, moeten er heel veel zaken in de natuur gebeuren die vragen om echte professionals. Ben jij die professional?
Lees meer >

Paard: Houderij en Sport

Je hebt mensen en je hebt mensen die van paarden houden. En dan zijn er paardenliefhebbers die van hun hobby hun beroep maken. Zij weten dat goede zorg veel oplevert. Ze weten ook dat het hard werken is, vaak buiten, soms tot ’s avonds laat, maar ze hebben het er graag voor over. Maak jij ook van jouw hobby je beroep?
Lees meer >

Tuin, Park & Landschap

Een dagje uit, even ontspannen, genieten van een mooi uitzicht of gewoon een prettige tuin bij je huis…Iedereen vindt ‘groen’ belangrijk! Met deze opleiding draag jij eraan bij dat iedereen van een groene omgeving kan blijven genieten. Doe je mee?
Lees meer >

Vee: Houderij en Handel

Of jij nu als veevoedingsdeskundige aan de slag gaat of melkveehouder wordt, je zorgt voor het belangrijkste product dat er is: voedsel. Je bent onderdeel van de groene economie. Wij denken dat groen de toekomst heeft. Als sector, als productiewijze, als manier van denken en doen. Doe jij met ons mee?
Lees meer >

Vormgeving: Natuur en Bloem

Groen en styling kunnen bijna niet meer zonder elkaar. Kijk maar die trendy bloemenzaak in de stad. Naast het kopen van bloemen en planten, kun je er ook terecht voor de nieuwste interieuraccessoires. Het is belangrijk dat de winkel een mooie uitstraling heeft en dat de producten op een aantrekkelijke manier gepresenteerd worden.
Lees meer >